17 February 2013

Scrisoare deschisa catre F64 Studio


Dupa cum stiu marea majoritate a fotografilor ce inca utilizeaza materiale fotosensibile alb/negru sau color, procesarea acestora incepe sa devina din ce in ce mai anevoioasa datorita disparitiei tot mai accentuate a centrelor unde acestea ar putea fi procesate. De exemplu, in Bucuresti se mai pot developa diapozitive (proces E-6) numai in doua locuri (nu o sa specific locatiile respective pentru a nu se considera ca le fac publicitate). Inclusiv clasicele filme color pot fi developate profesional in din ce in ce mai putine centre. Aici situatia nu este la fel de dezastroasa ca la diapozitive dar nu este nici foarte departe de ea.

In contextul enuntat, am o propunere de largire a paletei de servicii pe care le ofera F64 Studio dar totusi fara a se limita doar la acestia. Trebuie sa mentionez ca am ales F64 Studio nu numai datorita vechii prietenii si a bunelor relatii existente dar mai ales datorita calitatii serviciilor oferite si respectului pentru client.

Demersul pe care il fac are ca unic scop revigorarea fotografiei pe film prin oferirea de servicii de calitate la standarde profesionale.

Astfel, propun spre analiza urmatoarea oportunitate de largire a paletei de servicii oferite in prezent de catre F64 Studio prin oferirea unui serviciu de colectare a filmelor in vederea procesarii. Ulterior, filmele vor fi trimise in baza unui program ce tine de cantitatea/tipul de filme colectate, dar nu mai putin de o data sau de doua ori pe saptamana, la centrele de developare agreate cu care anterior s-au facut contracte/intelegeri de colaborare. 

Prin acest serviciu se rezolva urmatoarele:
  • Un singur loc in care clientul isi poate aduce filmul sau il poate trimite prin servicii de curierat urmand ca la final sa-i fie returnat in acelasi mod
  • Datorita cantitatii mai mari de filme ce se vor procesa la o comanda, substantele folosite nu se vor altera, deci creste calitatea procesarii
  • Datorita comenzilor mai mari, este posibil sa scada si pretul de procesare
  • Revigorarea pietei de materiale fotosensibile si a servicilor oferite
  • Posibilitatea omogenizarii serviciilor, developarea si scanarea sa se poata face, optional, in baza serviciului.
  • Eliminarea riscului de a lucra cu diverse centre de developare care au o existenta efemera.
  • Cresterea vanzarilor de materiale fotosensibile ceea ce s-ar putea traduce si prin scaderea preturilor acestora.
  • Scaderea timpului de procesare si livrare a filmelor prin asigurarea unor comenzi ferme
  • Largirea gamei de formate procesate (35mm, 120/220, 4x5, 8x10 etc)
Cred ca mai pot fi identificate si alte beneficii, asa ca lista este deschisa.

Serviciul oferit poate fi doar la cererea ocalionala a clientului sau prin cumpararea unui abonament platit in avans ce va permite un numar de procesari in functie de optiunea fotografului.

Pe scurt, daca suntem uniti suntem puternici! :)

Cu respect,
Ioan Nicolae

21 comments:

  1. Subscriu cu drag!

    ReplyDelete
  2. si unde sa le trimita spre developare...? la Maican... unde mi-au stricat 4 role de film pentru ca nu au fost atenti si au iesit niste porcarii suprapuse? nu multumesc, mai repede ma apuc sa developez acasa.

    ReplyDelete
  3. Nu numai dl. Maican developeaza, mai este cel putin o firma care o face. Sunt sigur ca riscuri vor exista oricand si oriunde se va developa material fotosensibil. Conteaza cat din acest risc suntem dispusi sa ne asumam si cu ce costuri o vom face. Pentru mine, developarea in proces E-6 facuta acasa nu este o optiune viabila.

    ReplyDelete
  4. Frumoasa initiativa, ar fi fain. Dar ar fi bine daca - in completare - ar putea sa si scaneze calumea, eu inca nu am gasit un loc propice la calitate buna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dati-mi un mesaj pe privat sa va spun unde puteti scanea profesional.

      Delete
  5. Imi place idea!, dar intr-adevar trebuie sa gasim niste prestatori de calitate in primul rand... eu de exemplu diapozitivele le developez numai si numai la Budapesta... deocamdata...

    ReplyDelete
  6. In urma discutiilor de vineri cu conducerea firmei se pare ca vestile sunt chiar foarte bune si am reusit sa trezesc interesul pentru demersul meu.
    Deci speram intr-un viitor mai colorat pentru filmele noastre!!!

    ReplyDelete


  7. in curind cred ca firma va face si shaorma !
    ..evident pentru eliminarea riscurilor de minca carne de cal,magar..etc .! niciodata monopolul nu a facut bine la glagorie ..ma rog glorie ..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Din partea mea, atata timp cat fac bine ce fac, pot face si falafel!

      Delete
  8. Poate ca oferind astfel de servicii, se va putea trezi si interesul pentru fotografia pe film. Ar fi pacat sa dispara ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, exact asta este si intentia mea. E un soi de cerc vicios... Daca nu se promoveaza nu vor exista nici cumparatori si invers. Din ce vad insa cred ca fotografia pe film nu mai prezinta interes decat pentru cativa pasionati.

      Delete
  9. vad ca vorbiti din februarie si nu s-a rezolvat nimic.

    intrebarea e : de ce n-are interes sa promoveze ? si cu atit mai mult
    sa se apuce de alte servicii, pe aceeasi tema.

    daca filme ca across100 si tmax400 dispar din oferta lor, ce pretentii
    sa avem, la alte servicii... da unde va credeti voi, in america, ha ha !

    in ceea ce priveste scanatul filmelor, nu va mai vaitati ca nu gasiti pe nicaieri, calitate
    pentru acea calitate si atentie, se plateste iar voi, nu sinteti dispusi sa platati, de-asta
    "nimeni" nu-si bate capu cu filmele. mai cautati... ca poate dati de mine, daca chiar sinteti
    interesati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ed, demersul nostru se refera la procesarea filmelor. Ca sa avem ce scana mai intai trebuie developate. Incercam sa o luam in pasi mici si apropiati.

      Delete
    2. pai cred ca in prima parte, m-am referit, strict, la acest lucru.
      sau nu se pune ?
      ti se par pasi mici, ca din februarie si pana acum
      nu te-a auzit nimeni ?
      si asa cum scriam, dispar pelicule calitative din oferta.
      pai mai intai trebuie sa avem ce baga in aparat, ca sa developam...

      ei stiu prea bine ca traim in era capetelor spalate, digitale... mai deunazi,
      un tulburat din asta, digital, ma intreba de ce mai folosesc un exponometru extern (nici nu stia ca exista asa ceva). alt tulburat, ca de ce folosesc anvelope
      "asa de tocite" si subtiri si n-am d-alea groase cu crampoane, la fel, asta n-auzise de slikuri sau anvelope de oras netede, ptr. el erau doar niste cauciucuri tocite. termenul de anvelopa ii era strain, ca doar fitosii folosesc...

      asa si astia cu filmele, adica noi ; sintem niste fitosi care cerem prea multe.

      poate le aduci aminte, de ziua lor, ca tot ne-a invitat... sti, la bautura li se mai dezleaga limba si poate iti promit un laborator care developeaza ... kodakchrome
      cu formula k-14 si asa mai faci un pas mic :))

      Delete
    3. :)) Kodachrome... Ce vremuri...
      Chiar am sa le aduc aminte dar cu siguranta ca presupun raspunsul... :)

      Delete
  10. e ! cum fu la sindrofie ? ai facut pasu ala ? da sa ne spui si directia...

    intre timp am citit un infografic, cica... scris cu o bucurie fanatica. l-ai citit ?

    ia aci : http://www.f64.ro/blog/2013/10/17/infografic-castigatorul-ia-totul-repere-fotografice/?utm_source=googleplus&utm_medium=post&utm_campaign=infografic-castigatorul-ia-totul-repere-fotografice

    incepe cu un anume zimmerman, cu nasu stramb, ca sa ne abureasca apoi, o da pe seisme si nisipuri miscatoare. mai lipseau, din acest text, cuvinte la moda, in ziua de azi precum : fotografia clasica pe film a fost fracturata hidraulic... cred ca asta e raspunsul, baietilor pe care tu zici ca-i respecti. personal, n-am gasit urma de profesionalism in acest magazin in afara de niste caini dresati, cu muci in nas si duhnind a tutun (la propriu) sa caute pe dpreviw, cand ii intrebi ceva tehnic nu foarte special.

    am zis io : hai sa intreb online un profi d-asta de care zici tu, de ce n-aduce d-76 si t-max sau chiar hc110(visuri taica) raspuns scurt de nazist : nu e de competenta mea, trimite un mail... desigur, vorbit cu dvs. asa cum le-a facut instructajul marian... pai un raspuns ca asta, doar ponta il mai da, nu unu care are interes sa-ti ia banii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Treaba e ca nu am putut sa ajung la party-ul respectiv. Deci nu am nici un fel de noutati referitor la ce ne doare...

      Delete
  11. Se pare ca totusi F64 a raspuns solicitarii. :) Acum au in portofoliu si un serviciu de developare si scanare! E de bine! :)
    http://print.f64.ro/scanare.html

    ReplyDelete