25 January 2013

Expozitie de Colectie - Dan Badescu A.FIAP


F64 te invită să participi la vernisajul Expoziției de colecție ce reunește imagini semnate de Daniel Bădescu, „un senior al fotografiei născut īn urmă cu vreo 75 de ani īn București’’. Daniel Bădescu este membru de onoare al Clar de București, fotoclub care organizează, alături de F64, acest eveniment.

“Dan și-a trăit junimea și a făcut milităria cu aparatul foto īn mānă. A ucenicit la Decorativa, instituție care pe atunci aduna floarea fotografilor din București. Așadar, īn 1954, a devenit cel mai tānăr membru al Asociației artiștilor fotografi din Romānia”. Așa īl descrie M.I. Pascu pe Daniel Bădescu, fotograful care ne face onoarea de a expune īn spațiul F64 dedicat acestor evenimente.

„Jurnalul National” din 4 decembrie 2006, ediția de colecție „Fotografii”, īi dedică o pagină : „Daniel Bădescu este un senior al fotografiei. Dar asta nu īnseamnă că trăiește izolat și doar din amintiri. Specialitatea sa: fotografierea naturii. Peisaje pe care, numai căutāndu-le īndārjit, le poți găsi. A fost o pasiune de o viață. Iar visul său este să mai poată avea o expoziție, să găsească un sponsor pentru albumul pe care dorește să-l tipărească și să-l intituleze Romānia Pitorească…”.

Și este, īn continuare, un neastāmpărat vānător de super-imagine, așa cum o dovedește recentul reportaj,  "Castelul Peleș”, cu urmarea : un elegant mini-album de carte poștală, tipărit īn excelente condiții grafice.

Vernisajul are loc pe data de 29 ianuarie īncepānd cu orele 18.30, la sediul F64 din Bd. Unirii nr. 45, București.

No comments:

Post a Comment