27 August 2012

Expozitie Jan Jansen (M.FIAP) - Lesson From A Maestro

Fotoclubul  Clar de Bucureşti lansează un proiect fotografic de anvergură internaţională în cadrul căruia artişti fotografi de renume vor expune la Bucureşti  lucrările lor însoţite de texte explicative privind contextul afectiv cât şi cel tehnic  în care acestea au fost realizate.

Primul invitat este Jan Jansen, fotograf olandez de reputaţie internaţională, născut in 1939 la Amsterdam. S-a implicat la cel mai înalt nivel în activitatea fotografică internaţională atât ca fotograf sau profesor cât şi ca preşedinte şi organizator de saloane de artă fotografică. Lucrările sale au fost acceptate în peste 400 de saloane internationale şi fac parte din diferite colecţii particulare de artă contemporană.

In 1997 Jan Jansen a primit cea mai înalta distincţie a Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică ( FIAP), cea de Maestru FIAP. Dar cea mai importantă recunoaştere a activităţii  sale fotografice a venit din partea Reginei Olandei care i-a conferit titlul de Cavaler al Ordinului Orange Nassau.

Pentru prima sa expoziţie din România, Jan Jansen a ales o selecţie de 42 de lucrări alb-negru şi color, grupate în 6 teme ce acoperă tot atâtea genuri ale artei fotografice.

Vernisajul expoziţiei  “Lesson from a maestro”, organizată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, va avea loc vineri, 31 august 2012, ora 18:00, în Salonul de fotografie F64 din blv. Unirii nr 45. Informatii suplimentare la telefon 0722 568 926.

(text preluat de pe site-ul http://clardebucuresti.ro)

No comments:

Post a Comment