18 June 2012

Expozitie Eugen Negrea - In Croatia fara cravata

Fotoclubul Clar de București vă invită joi, 21 iunie 2012, ora 19:00, la Salonul de Fotografie F64 din blv. Unirii nr. 45 la vernisajul expoziţiei “În Croaţia fără cravată “ a artistului fotograf Eugen Negrea.
O parte dintre fotografiile din expoziție au mai fost expuse nu cu mult timp în Arad, prilej cu care jurnalista Felicia Gheorghe scria: “ Obiectiv de artist, Negrea a ales (doar) elementele cheie ale spațiului croat – acoperişuri, unghiuri şi luminişurile dintre unghiurile clădirilor, sculptura umbroasă a apei, liniştea adâncă în tulburarea valurilor, frumuseţea cretoasă, poroasă şi veche a zidurilor, lumina specială ce cade pe un astfel de zid şi foarte puţin, elementul uman. Fiecare fotografie, însă, unele de o splendoare renascentistă – este atinsă de spectrul subtil al meditaţiei. Fotografiile alese sunt spaţii de meditaţie pentru autor şi privitor, depăşind din prima – perspectiva simplă a imaginii unui peisaj, oricât de frumos ar fi el.”

Expoziția “În Croaţia fără cravată” se bucură de patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România și se dorește a fi un umil omagiu adus poporului croat care, în zilele următoare, sărbătoreşte Ziua națională iar peste mai puţin de un an se va alătura familiei ţărilor europene.

Informaţii suplimentare la telefon 0722 568 926

No comments:

Post a Comment