13 December 2011

Clar de Bucuresti


Invitaţie

Asociaţia Artiştilor Fotografi din Romania (AAFR) vă invită la expoziţia de lansare a fotoclubului “Clar de Bucureşti”, eveniment care va avea loc marţi, 20 decembrie 2011, începând cu ora 18:00, la Salonul de Fotografie F64 din Bucureşti, Bd. Unirii nr 45. Vernisajul cuprinde imagini din domenii variate ale fotografiei, de la portret şi peisaj până la eseu.

Clar de Bucureşti” reprezintă iniţiativa a opt oameni din domenii diferite, uniţi de pasiunea pentru fotografie, care îşi doresc să creeze o comunitate de elită, pentru a putea sprijini şi promova în mod obiectiv arta fotografică, atât în rândul membrilor săi cât şi în raporturile cu terţe asociaţii şi fotocluburi din ţară şi străinătate.

“Constituind acest fotoclub, ne-am propus ca, prin forţa propriului exemplu, să arătăm că opt fotografi, cu temperamente, preocupări şi exprimări artistice diferite, îşi pot armoniza eforturile în simfonia unor proiecte comune. Susţinând între noi relații de respect şi sinceritate, sunt convins că şansa de a ne cunoaşte proiectele şi de a ne împărtăşi ideile ne va ajuta să ne definim cu mai multă acurateţe propria personalitate artistică “ declară Eugen Negrea, preşedintele fotoclubului.

Activitatea fotoclubului înseamnă :

- promovarea artei fotografice în toate formele sale;
- punerea în valoare a tradiţiilor artei fotografice româneşti;
- prezentarea, în ţară şi peste hotare, a creaţiilor membrilor săi;
- organizarea de manifestări fotografice (expoziţii, tabere de creaţie, seminarii, călătorii de documentare, studii tematice etc);
- sprijinirea tinerilor artişti fotografi în derularea proiectelor lor personale;
- promovarea prin lucrări fotografice a valorilor spirituale ale poporului român;
- schimbul de expoziţii cu alte fotocluburi din ţară sau străinătate;
- participarea la manifestări cu tematică fotografică.


Despre membrii fondatori:

Eugen Negrea - Preşedinte, a activat peste 20 de ani ca fotoreporter şi scriitor, realizând numeroase fotoreportaje în diverse colţuri ale lumii. În prezent este directorul unei tipografii din Bucuresti. Ca fotograf, a avut mai multe expoziţii personale şi de grup, iar în ultimii ani a făcut parte din juriul multor saloane naţionale. Lucrările sale au fost acceptate şi recompensate cu premii la numeroase saloane de artă fotografică organizate în ţară şi în străinătate. Este vice-preşedinte şi secretar general al AAFR (Asociaţia Artiştilor Fotografi din România).

Cătălin Fudulu - Doctor în istorie al Universitatii din Bucuresti. Are, în ultimul an de zile, peste 50 de fotografii acceptate la saloanele de artă fotografică din România şi din străinătate şi a participat la peste 15 expoziţii colective de fotografie. Abordează stilurile portret, peisaj, natură statică şi fotoreportaj.
Web: http://catalinfudulu.blogspot.com

Marcel Eremia - Inginer automatizări și calculatoare, administrator AME design - firmă care are ca obiect de activitate printul digital de mari dimensiuni și mari rezoluții în tehnologie fotografică tradițională (expunere + developare). Este pasionat de fotografie încă din copilărie și abordează în general stilurile portret, peisaj şi fotoreportaj. Este interesat și de activități conexe fotografiei: prelucrarea de imagine, management de culoare, print în diverse tehnologii. Predă un modul de fotografie în cadrul CPPC.
Web: http://www.4000dpi.ro/blog

Cristina Ţintă Vass - Licenţiată în Relaţii Internaţionale, în prezent lucrează în consultanţă pentru afaceri dar şi ca fotograf freelancer. De asemenea, este redactor-şef al revistei online de fotografie FOTO4all.ro. Fotografia a abordat-o în urmă cu câţiva ani şi a reusit să câştige câteva premii, atât în ţară cât şi în străinătate. În urmă cu 4 ani a lansat împreună cu un prieten primul site de fotografie astronomică la acea vreme - www.skyphotographers.com. Abordeaza stilurile peisaj, portret, fotoreportaj şi eseu.
Web: http://www.cristinatinta.ro

Ioan Nicolae - Inginer de profesie, fotograf ca vocaţie, portretist din pasiune, Ioan Nicolae are ca motto artistic maxima Ochii sunt poarta sufletului şi astfel lucrările sale sunt un omagiu adus frumuseţii umane în toate formele ei. A vernisat trei expoziţii personale în Bucureşti, Oradea şi Craiova şi a participat la peste douazeci de expoziţii interne şi internaţionale.
Web: http://www.ioannicolae.ro

Elena Hîrţan - Este jurnalist, cu şapte ani de experienţă în presa scrisă. Deşi a fotografiat ca amator în activitatea de teren, s-a dedicat serios fotografiei începând cu anul 2008. În general, fotografiază peisaje şi portrete. A avut fotografii publicate în presă şi a participat la expoziţii de grup.
Web: http://ellenna.ro

Daniela Mirela Fruja - Economist licenţiat, vede prin fotografie o evadare din cotidian, o picătură de zâmbet într-o realitate terna. Fotografiază peisaje, portrete şi natură statică.
Web: http://blog.mireliana.eu

Doina Russu - A profesat în medicină. Pasiunea pentru fotografie a apărut cu câţiva ani în urmă. În prezent abordează aproape în exclusivitate genul fotografiei de natură, cu precădere păsări şi uneori close-up. A avut o serie de apariţii în revistele Foto-Video, Travel şi National Geographic (versiunea i-pad). Are în plină desfăşurare un proiect personal început cu un an în urmă, legat de viaţa şi comportamentul prigoriilor (Merops apiaster).
Web: http://doinarussu.blogspot.com


Contact:
Eugen Negrea
Preşedinte
Tel: 0722 568 926
E-mail: eugen.negrea@clardebucuresti.ro

No comments:

Post a Comment