10 July 2009

A fi deschis sau a fi paianjen...

Am primit de la un coleg fotograf urmatorul link: http://www.davehillphoto.com/bts/

Dupa ce am vazut makeing off-urile de acolo m-a apucat un gust amar. Si asta nu din cauza celor vazute ci din cauza celor nevazute.

De ce unii fotografi pot impartasii din cunostintele lor fara nici un fel de problema sau retinere pe cand altii daca ii intrebi ceva, chiar extrem de banal, ori te ignora ori iti spun sa vi la workshop-ul lor? Fara a divaga prea mult pe subiect, cred ca pur si simplu nu dezvaluie nimic ori din foame de bani crezand ca astfel castiga un participant la workshop ori din cauza ca le e frica sa nu le fie furata meseria. Indiferent care ar fi motivele pentru care nu vor sa divulge nimic din pretioasele lor cunostinte in materie le recomad sa iasa din intuneric si sa mai stea si pe la lumina... In fotografie lumina chiar e benefica. Macar spiritual vorbind...

3 comments:

  1. Se pare ca posesorii secretului sunt foarte grijulii cu el. Adica unii nu-l dau deloc, cum ar fi David, altii il dau doar pe bani, cum ar fi un roman de-al nostru, obosila sau bosholino semneaza pe forumuri.

    ReplyDelete
  2. Dar, Ioane, pot si eu, iti zic daca chiar vrei sa stii, dar nu e cine stie ce.

    ReplyDelete
  3. Merci Bogdane pentru disponibilitate! :)

    Ar mai fi si a treia categorie a celor ce tin numai pentru ei. Si anume cei care le ies fotografiile din intamplare sau in urma unor rafale de fotografii (deh, tehnica DSLR-urilor permite acum si asta) si pur si simplu nu stiu sau nu au ce sa spuna despre munca de conceptie de dinainte de apasarea pe buton.

    ReplyDelete