26 May 2009

Un raspuns cam scump

Vernisajul expozitiei „Actorii şi fotograful“ de Simion Buia. Institutul Cultural Roman.

A fost o placere sa privesc portretelor marilor actori contemporani ai Romaniei, portrete realizate de dl. Buia la calitatea cu care dansul ne-a obisnuit. Fiind o locatie eminamente culturala, ICR-ul a completat foarte bine aceasta expozitie.

Deoarece fotografiile au fost expuse intr-o maniera elaborata (print-uri mari, inramate si cu passepartout) mi-ar fi placut ca locatia sa permita expunerea mai multor fotografii. Se pare ca ICR-ul si/sau dl Buia merg pe principiul "sticlute mici, esente tari" ceea ce inseamna ca o sa urmeze si alte vernisaje pe aceasta tema.

De apreciat si atitudinea de businessman a dl-lui Buia cand intrebandu-l ce imprimanta a folosit pentru printarea fotografiilor am fost invitat sa particip la workshop-urile dansului pentru a afla raspunsul.

Nu-i cam mult 200RON (+TVA) pentru un simplu raspuns? Dar nu-i bai...deoarece mi-a placut calitatea printurilor o sa consider ca au fost scoase pe o imprimanta Canon. :D

7 comments:

  1. măcar dacă ai fi întrebat ceva despre tehnica prelucrării sau despre CUM a făcut.

    E mai frumoasă (chiar dacă mai dură) soluţia cu evaluatul preţului pentru răspunsul cel preţios.

    Eu aş zice că-s făcute cu HP dacă mă uit la tonalitatea tonurilor de gri

    ReplyDelete
  2. Da, da...si HP putea sa fie!

    Pai ia sa calculez o chestie. Teoretic, intr-un workshop dedicat printarii fotografiilor sa zicem ca as fi pus 20 de intrebari. Asta inseamna 200 RON / 20 intrebari = 10 RON per intrebare. Scump d-le', scump!!! Zau ca nu eram dispus sa platesc loco (la vernisaj) 10 RON pentru o intrebare ce putea fi oferita gratuit prin prisma reclamei ce i se facea.

    ReplyDelete
  3. ei, hai nu fii aşa dur. La workshop în cei 200 RON mai primeşti un ceai şi un fursec. Plus că apuci să vezi si pliantul imprimantei. Să zicem că toate astea fac 100 RON. Reluând calculul tău, rămâne 5 RON de întrebare.

    Încă scump, dar dacă pui la socoteală amabilitatea, face toţi banii.

    ReplyDelete
  4. Deci zici tu ca pliantul + fursecuri fac 100RON? Pai ca sa faca atat pliantul ar trebui sa fie o carte groasa iar fursecurile cam doua galeti. In plus la rezultat trebuie adaugat si TVA-ul. Nttt....Nu tine... mai mult de 10RON nu cred sa fie tratatia (dar sigur e?). In acest contex refac calculul. 190RON (fara TVA) / 20 intrebari = 9.5RON (tot fara TVA). Deci tot scump!

    ReplyDelete
  5. Uitasem de ceai... Ar fi cam 3 bidoane...

    ReplyDelete
  6. mi se pare de prost gust sa ti se raspunda in felul asta... era o discutie intre profesionisti, m-am lovit si eu de chestii similare

    consider ca profesionistii formeaza o comunitate pe deomeniul lor si e firesc sa isi raspunda reciproc la intrebare exact ca pe un forum

    ReplyDelete
  7. Pai se pare ca sunt profesionisti si profesionisti. Dar e bine... Am mai invatat ceva din asta si-i multumesc pentru acest fapt.

    ReplyDelete