23 April 2009

Maria Dinulescu

Intunericul din noi

O tin din revelatie in revelatie... Daca in postul anterior eram extaziat de numarul de pixeli ai noii jucari acum am avut surpriza sa constat ca modul cum pozeaza un actor in fata camerei este absolut fascinant. Fiind prima data cand am fotografiat un actor de talia Mariei in conditii de studio am constatat cat de diferita este abordarea sedintei foto de catre un actor fata de un fotomodel.

Desi din punct de vedere artistic rezultatele finale sunt comparabile, imi pare ca in ciuda posibilitatilor de disimulare mult mai elaborate ale unui actor fata de un fotomodel, acestia pozeaza cu mult mai multa naturalete si lejeritate. Datorita acestui aspect, procentul de fotografii spontane reusite este cu mult mai mare ceea ce face ca procentul total de fotografii reusite sa fie si el mai mare. Extrapoland un pic, imi place sa cred ca imi voi pastra opinia neschimbata si in cazul altori actori pe care sper sa-i fotografiez in viitor...

Deoarece "Intunericul din noi" mi-a placut din primul moment cand am vizualizat-o pe LCD-ul aparatului voi deschide seria cu ea.

Hara
...si vor mai urma si altele...
...
...si iata ca au mai urmat...
In noapte...

...si dincolo de ea

Self piercing

Subtil

O alta abordare fotografia a Mariei poate fi vazuta aici: http://blog.florinconstantin.ro/2009/04/stage-of-life.html

5 comments:

  1. Maria e un fenomen pozitiv! De ce vezi doar intuneric?
    Karina Nagy

    ReplyDelete
  2. Hello Karina!

    Da, Maria, fara nici un o indoiala este un fenomen pozitiv. Nu, nicidecum nu vad preponderent intuneric. O sa vezi asta in fotografiile ce vor urma, fotografii ce au fost facute in cadrul aceluias shooting. In cazul celor doua deja postate am incercat doar sa subliniez ideea de dualitate a unui actor. Mai exact viata particulara si viata traita prin ochii publicului. Opera mea preferata este Paiate de Leoncavallo si exista in ea o arie, una din cele mai frumoase arii stiute de mine, "Vesti la giubba", prin care Canio isi plange drama traita, drama ce va trebui sa si-o ascunda pentru a-si juca rolul... Cred ca fiecare din noi are propriile framantari launtrice dar, sper sa nu gresesc, adevaratii actorii au norocul sau ghinionul de a putea sa o ignore atunci cand sunt in fata publicului... Cam asta am vrut eu sa reiasa din aceste doua fotografii pentru ca Maria cu siguranta s-a aflat si ea in aceasta postura. Maria, corecteaaza-ma daca gresesc... :)
    Sper ca nu te-am plictisit cu aceasta explicatie parabolica si multam fain de comentariu.

    ReplyDelete
  3. Salut! Stiai de asta?

    "Peace", videoclipul Depeche Mode in care actrita romanca Maria Dinulescu joaca rolul principal, a avut premiera azi (9 iunie) pe site-ul oficial al trupei.

    Felicitari pentru fotografii!!!

    ReplyDelete
  4. Salut Dinule si multam de comentariu!

    Desi nu sunt de loc fan Depeche Mode am vazut si eu videoclipul... Ce sa zic, jos palaria pentru Maria. Cred ca a fost o experienta interesanta chiar si pentru ea deoarece cu siguranta a solicitat-o intens. Nu ma pricep la chestii actoricesti dar sunt sigur ca este un efort considerabil sa te soliciti emotional asa cum a facut ea in videoclip.

    ReplyDelete
  5. esta mujer es HERMOSA, te robe unas foticos :)
    cuidate!

    ReplyDelete