29 January 2009

Reclama e sufletul comertului

Ieri am incercat un mic experiment. La statusul ID-ului meu de pe Yahoo Messenger am atasat mesajul "New photos!!!" cu trimitere catre pagina de pe www.ioannicolae.ro unde erau postate fotografiile noi. Trebuie sa mentionez ca o buna parte din ele sunt nuduri. Intr-o ora, venind de pe messenger, au fost 17 vizitatori noi. M-am apucat sa schimb mesajul de start in "New nudes!!!". Urmarea? In 12 minute am avut 54 de noi accesari. :) Deci...Mda... Reclama chiar poate fi sufletul comertului.

PS/
Am facut si azi acelasi experiment si rezultatele sunt comparabile. Vorba unui prieten, "daca postai un mesaj mult mai "colorat" iti blocau serverul..." :D

15 comments:

 1. Nu cred ca a posta "New nudes" reprezinta reclama cat a te juca cu nervii oamenilor, cum sa nu acceseze link-ul? :-)
  Felicitari pentru expozitia de la Oradea (cu intarziere, imi cer iertare)!

  ReplyDelete
 2. Hello Simona! Ma rog...nu e chiar reclama dar a fost un mod foarte eficace de a-mi aduce vizitatori pe site. Un aspect interesant a fost referitor la procentul de utilizatori de sex masculin si feminin care au vizitat site-ul. Proportiile lor erau aproximativ similare (54% masculi feroce si 46% domnite delicate). Ma asteptam sa fie un procent mult mai mare de vizitatori de sex masculin.

  ReplyDelete
 3. Am refacut si azi experimentul.
  Surpriza!!! Timp de o ora nu a intrat nimeni pe site!
  Motivul? Serverul de web era picat... :)))

  ReplyDelete
 4. Si cum ai observat distributia pe sexe ? :)

  ReplyDelete
 5. Dand mass pe lista mea de prieteni de pe Yahoo. :D

  ReplyDelete
 6. Adica i-ai intrebat daca au intrat sau nu ? Ce metoda rudimentara ! Ma asteptam la ceva mai hi-tech din partea ta :)
  Oricum, noutatile de pe site si blog sunt binevenite !

  ReplyDelete
 7. Exact, i-am intrebat. :) Pai a fost prima metoda care mi-a venit in minte. Daca stau bine sa ma gandesc nu stiu o metoda automatizata care sa imi ofere aceste informatii. Dar cand o sa am ceva timp poate o sa sap pe aceasta tema... pana atunci insa mie nu-mi ajunge timpul liber pentru fotografii... :)

  ReplyDelete
 8. Eh, probabil Google o sa ne ajute si in acest sens, dupa proaspata aplicatie Latitude...
  Pe de alta parte, e bine ca nu-ti ajunge timpul pentru fotografii. Asta inseamna ca poate ai nevoie de un asistent... :D

  ReplyDelete
 9. Google se misca mai repede decat si-ar dori-o unii... :)
  As avea nevoie de un asistent care sa-mi rezolve celelalte job-uri...lasandu-mi cat mai mult timp liber fotografiei... :) Pe de alta parte, nefiind profesionist, nu prea agreez ideea de asistent. Prefer sa spun ca suntem un grup de pasionati care ne ajutam reciproc in functie de proiectele fiecaruia... :)

  ReplyDelete
 10. Banuiam raspunsul, in mare parte. :)
  Ma ofer ca asistent neoficial (tu nefiind profesionist), in cazul in care ai vreodata nevoie de ajutorul altui pasionat. No strings attached, ca sa fiu si mai clar.. :)

  ReplyDelete
 11. Multam fain de disponibilitate. Da, au fost cazuri cand mai aveam nevoie de un prieten la shooting. S-ar putea sa ne auzim/vedem cumva.
  Yup, as you said..."No strings attached"...nu sunt fan Depeche...dar urmatorul lor vers imi place mai mult...

  ReplyDelete
 12. Daca scriam "just free love", cred ca discutia o apuca pe un cu totul alt drum :))))
  Ti-am umplut post-ul asta de comentarii... Poti sa le stergi daca vrei. Ne gasim noi pe un mail, ceva.

  ReplyDelete
 13. Nici o problema cu umplutul postului... Sigur ne auzim noi cumva. Pana la proxima cyber-intalnire, sa ai lumina cat mai buna!

  ReplyDelete
 14. Apropos de nuduri. Mi-a placut foarte mult ce-a pus Bianca Brad pe site la sectiunea Nude. Acolo sunt interesante statisticile :))

  Lumina buna in continuare!

  ReplyDelete